Translate

11. mai 2012

Melanzane alla parmigiana

1 aubergin
1/2 purre
Cherrytomater
1 løk
1 ts tørket oregano
1 ts vineddik
1 boks m/ italienske tomater, 400 gr.
2 stk mozerella
salt og pepper
frisk basilikum
masse revet parmesan
god olivenolje, helst italiensk

Skjær auberginene i tynne skiver, legg de på stekeplate som er dekket med bakepapir. Ha over litt olje og salt. Sett i ovnen ved 200 gr i ca 20 min. 
Kutt purre og del cherrytomat i skiver, ha i en ildfastform, ha litt olje over og sett i ovnen sammen med auberginene.

Når auberginen er ferdig setter du de til side. Ha tomat og purre blandingen over i en gryte, tilsett tomater, litt olje, salt og pepper, la det stå og putre i 20-30 min. Smak til med salt og pepper.

Del basilikum og mozerella i tynne skiver. 

Ta frem en ildfast form, ha godt med tomatsaus i bunn. Så legger du lagivs auberginskiver, litt basilikum, mozerella og parmesan. 

Stek i ovnen på 200 gr i ca 30 min. 

Kan spises som den er med bare litt godt brød ved siden, eller så er den også ypperlig tilbehør til grillmat.





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar