2 personer
6-8 cherrytomater, delt i to (vi hadde ikke tomater)
ca 500 gram laksefilet, i porsjonsstykker
olivenolje
sitronsaft
maldonsalt
2 ss smør
2-3 sjalottløk, finhakket
1 fedd hvitløk, finhakket
2 dl risottoris
3/4 dl hvitvin (kan sløyfes)
7-8 dl varm kylling- eller grønnsakskraft
100 gram grønne erter
1 liten pose (baby)spinat
25-50 gram parmesan, revet
1 ss god olivenolje
1 ss smør
litt sitronsaft
salt og pepper
basilikum, hakket
Tomatene: Legg tomatene i et ildfast fat med snittsiden opp.
Ringle over litt olivenolje og strø på litt maldonsalt og bak tomatene i ovnen ved
175-200 grader varmluft, i ca 20-30 minutter.
Risottoen: Fres sjalottløk og hvitløk i smør, til løken blir
blank og myk. Tilsett risen og la den surre med, til riskornene blir blanke.
Tilsett hvitvinen og la det surre til vinen er kokt nesten inn. Spe med litt av
kyllingkraften i flere omganger og rør godt underveis. Væsken skal koke nesten
inn mellom hver speing. Når nesten all væsken er kokt inn tilsettes ertene slik
at de får koke med et par minutter. Risen skal nå være al dente, dvs at det
skal være litt tyggemotstand i den. La risottoen hvile et par minutter, før du
tilsetter revet parmesan, smør og olivenolje. Smak til med sitronsaft, pepper
og salt (om nødvendig). Fres spinaten raskt i en stekepanne sammen med litt
smør eller olje, til den såvidt faller sammen. Tilsett spinaten og basilikum
helt til slutt og rør det hele forsiktig sammen.
Laksen: Pensle en blanding av olivenolje og sitronsaft på
laksestykkene og krydre med salt og pepper. Stek laksen ca 3-4 minutter på hver
side i en grillpanne, til den er passe stekt. Har du ikke grillpanne kan du
benytte vanlig stekepanne, eller steke laksen i stekovnen eller dampovn.
Anrett risottoen på en tallerken og legg laksen oppå. Fordel
tomatene på tallerkenen og server umiddelbart.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar