2 personer
200 gr spekeskinke
1 bunt asparges
200 g smør
2 stk egg
2 ss sitron
salt og pepper
cayennepepper
Klare smøret og sett til side (se under). Bruk 100 gram smør pr eggeplomme. Skill eggeplommene fra eggehviten.
Ha eggeplommene i en bolle som tåler varme (vannbad).
Kok opp en liten kjele med vann. Ha bollen over kjelen med kokvarmt vann. Pass på at bollen ikke kommer i kontakt med vannet. Pisk kraftig i ca 30 sekunder med noen vanndråper i eggeplommene. Fortsett å piske til det blir tykkere og du kjenner litt motstand.
Ha i litt og litt av det klarede smøret. Pisk smøret inn mellom hver gang.
Smak til med sitronsaft, cayennepepper, salt og pepper.
Ha i litt og litt av det klarede smøret. Pisk smøret inn mellom hver gang.
Smak til med sitronsaft, cayennepepper, salt og pepper.
Klaret smør
Bruk ekte usaltet smør.
Smøret varmes i en liten kjele på svak varme UTEN omrøring.
Det skal IKKE koke.
Etter hvert som smøret smelter, vil du se at det skiller
seg. Melkepartiklene faller til bunns og lager "bunnslam" i gryta.
Det er det klare,fine smøret på toppen av gryta vi er ute
etter. Hell dette forsiktig i en mugge e.l. uten å få med bunnslammet. Vips - så har du klaret smør.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar