Translate

5. mai 2012

Asparges, skinke og hollandaise


2 personer


200 gr spekeskinke
1 bunt asparges

200 g smør
2 stk egg
2 ss sitron
salt og pepper
cayennepepper

Klare smøret og sett til side (se under). Bruk 100 gram smør pr eggeplomme.  Skill eggeplommene fra eggehviten. 
Ha eggeplommene i en bolle som tåler varme (vannbad). 

Kok opp en liten kjele med vann. Ha bollen over kjelen med kokvarmt vann. Pass på at bollen ikke kommer i kontakt med vannet. Pisk kraftig i ca 30 sekunder med noen vanndråper i eggeplommene. Fortsett å piske til det blir tykkere og du kjenner litt motstand. 

Ha i litt og litt av det klarede smøret. Pisk smøret inn mellom hver gang. 

Smak til med sitronsaft, cayennepepper, salt og pepper. 

Klaret smør
Bruk ekte usaltet smør. 

Smøret varmes i en liten kjele på svak varme UTEN omrøring. Det skal IKKE koke.

Etter hvert som smøret smelter, vil du se at det skiller seg. Melkepartiklene faller til bunns og lager "bunnslam" i gryta.

Det er det klare,fine smøret på toppen av gryta vi er ute etter. Hell dette forsiktig i en mugge e.l. uten å få med bunnslammet. Vips - så har du klaret smør.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar