Translate

29. mai 2011

Minestronesuppe med torsk og basilikumpesto


Minestronesuppe alla Trinesmatblogg

    •    400 gram brosme eller torskefilet, i ca 2,5 x 2,5 cm terninger
    •    1 løk, finhakket
    •    1 gulrot, i små terninger
    •    1/2 fennikel, i små terninger
    •    2-3 fedd hvitløk, finhakket
    •    1,5 dl hvitvin
    •    5,5 dl god fiskebuljong
    •    1/4-1/2 rød chili, finhakket
    •    200 gram cherrytomater, delt i to
    •    en neve sorte oliven
    •    salt og pepper
    •    pasta, kokt etter anvisningen på pakken
    •    parmesan, i flak

Basilikumpesto

    •    1/2 potte basilikumblader
    •    1/2 dl pinjekjerner, ristede
    •    1/2 dl finrevet parmesan
    •    1/2-1 hvitløkfedd
    •    litt ferskpresset sitron
    •    en god olivenolje
    •    salt og pepper

Bland basilikumblader, pinjekjerner, hvitløk og parmesan og kjør det hele med en stavmikser. Spe ut med en god olivenolje og kjør pestoen til den får ønsket konsistens. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.

Kok pasta etter anvisningen på pakken. Bruk helst pasta penne, sløyfer eller lignende – og ikke spaghetti som jeg har gjort, med mindre du ønsker en utfordring når suppen skal inntas.Surr løk, gulrot, fennikel, løk og hvitløk i litt olje, til løken blir blank. Tilsett hvitvin, kok opp og la det stå å surre ca 5 minutter. Tilsett fiskebuljongen, kok opp, og smak til med chili, salt og pepper. Så tilsettes tomater og oliven som skal få trekke med uten at tomatene kokes helt i stykker.
Stek torsketerningene i smør i en stekepanne. Det tar bare noen minutter. La de så hvile noen minutter og retten er klar for servering.

Ha først pastaen oppi en dyp tallerken og øs deretter suppen over. Anrett torsken oppå og ha deretter en raus klatt med pesto på toppen. Serveres med fersk parmesan og godt brød, for eksempel foccacia.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar