I tillegg til fantastisk mat fikk, kunne vi også sitte ute å spise i dag..
1 kylling
2 never frisk basilikum eller timian
1 fedd hvitløk
50 g mykt smør
1 ts salt
pepper
½ sitron
2 gulrøtter
5 poteter
1 persillerot
1 rødløk
salt
pepper
salt
pepper
Sett stekeovnen på 225 grader.
Hakk opp krydderurtene og hvitløken og bland det med smøret. Bland også i salt, pepper og saften fra ½ sitron. Denne blandingen skal du få inn mellom kjøttet og skinnet på kyllingbrystet. Det gjør du ved å stikke en finger inn under skinnet fra hodesiden og la fingeren gli opp på kyllingbrystet. Lag en lomme på hvert bryst. Vær forsiktig så du ikke stikker hull på skinnet. Stapp ca. halvparten av kryddersmøret inn her.
Skjær 2 snitt i hvert kyllinglår og gni resten av kryddersmøret godt inn rundt hele kyllingen og inn i snittene.
Skrell grønnsakene og del dem opp i mindre biter. Ha dem i en ildfast form. Fordel dem i bunnen av en ildfast form og legg kyllingen over
Stek kyllingen på nederste rille i 15 minutter. Så skrur du ned varmen til 200 grader og steker videre i 40-45 minutter. Grønnsakformen settes nå i ovnen.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar