Translate

21. mai 2011

Elvis Laks, The Return, alla Craig



ElvisLaks: The Return 
1 hel side laks med skinn (du kan også bruker laksestykker hvis ønskelig)
Havsalt
Kvernet sort pepper
2-3 ss grov fransk sennep
3 ss mørkt øl
2 ss finhakket dill
1 ss brunt sukker



VED GRILLEN
Legg noen håndfuller hickory-fliser eller mesquite-fliser i vann i en halv time før du skal grille.

Grilltid: ca. 20 minutter           
Grillmetode: indirekte           
Temperatur: middels lav

Først: Lag et dobbeltlag med aluminiumsfolie og smør den med vanlig matolje.

1. Ha havsalt og kvernet pepper på laksen (kun kjøttsiden).
2. Bland sammen sennep, øl, dill og sukker i en bolle. Smør laksen med sennepsblandingen på kjøttsiden. Det er viktig å smøre hele kjøttsiden av fisken, inkludert endene og langs sidene. Et jevn lag sennepsblanding er viktig.
3. Legg aluminiumsfolien på den ”kalde” siden på grillen (den oljete siden opp), og legg laksen med skinnsiden ned på aluminiumsfolien.
4. Ha en håndfull med avrente hickory-fliser oppå grillkullene. Ha på lokk.
(Suppler med ev. fler hickory-fliser et par ganger under grillingen hvis du ønsker mer røyk-smak i fisken.)
5. La laksen ligge på grillen til den er gjennomstekt og ”fast i fisken” (ca. 20 minutter). Dra folien med fisken på over forsiktig ut av grillen og over på et stort fat.

Tips:
Vær forsiktig når du skal ta laksen av grillen. Du risikerer at den kan dette litt sammen. En god hjelper er å anbefale.
Fisken blir enda vakrere hvis du forsiktig ta den av folien og over på et serveringsfat. Her igjen kan det være greit med litt hjelp.

Servering
Denne laksen kan brukes som middagsrett, gjerne med ris, potetsalat, brød eller salat ved siden av. Bruk også til søndagsfrokost eller på koldtbord.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar