Translate
19. sep. 2015
Italiensk pizza
3 personer
Pizzabunn
400 gr tipo 00
1/2 ts pizzagjær
2 ts salt
280 gr vann
Pizzabunn
Ha alle ingrediensene til bunnen i en bolle, bland godt, ha plastfolie over og sett på en lun plass. Skal stå natten over, rundt 12 timer.
Ha deigen over på en melet plate, del den i tre, om den er klissete så elt inn litt mer mel. Form til runde kuler, og sett lunt ett sted ca 4 timer.
Om du ikke skal benytte all deigen, legger du den i plast og setter i kjøleskap, kan står 2-3 dager i kjøleskap. Når du skal bruke den tar du den ut og lar hvile på en melet flate i ca 4 timer.
Pizzasaus
1 boks hermetiske tomater,
for å få en god saus MÅ du benytte gode tomater, anbefaler hele tomater fra La Valle eller Coppola.
5 gr salt
5 gr god olivenolje
Ha tomatene over i en bolle, og knus de forsiktig for hånd, ha i salt og olivenolje til slutt.
Forslag på topping
Margherita
3-4 ss Tomatsaus
Mozerellaost
Basilikum (tas på etter steking)
Fire oster (quattro formaggio)
2-3 ss tomatsaus
30 gr mozzerella
30 gr gorgonzola
20 gr parmesan
20 gr gruyere
Pizzaen stekes på pizzastein/pizzastål i ovnen på max varme.
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar