Translate

21. sep. 2015

Seibiff med løk og grønnsakskrem


Til 2 personer
400 g  seifilet, uten skinn og bein
6 dl  vann
50 g  salt
Grovt sammalt rug eller hvete
Salt, pepper
Nøytral olje til steking
1 ss Smør

Grønnsakskrem:
0,50   Løk
0,50   Gulrot
0,25   Kålrot
0,25   Sellerirot

Løkblanding
0,5 stk gul løk
0,5 stk  rødløk
2 stk  sjalottløk
0,5 stk  purre
0,5 bunt  gressløk
2 ss  smør
0,5 ts  sukker
2 ts saft av sitron og litt skall
   salt og pepper

Tilbehør
potet

Seibiff:
Skjær seien i serveringsstykker.
Rør sammen kaldt vann og salt, og la fiskestykkene ligge i saltlaken i ca. 10 minutter.
Ta fiskestykkene opp og tørk dem godt med tørkepapir.
Vend stykkene i hvetemel, rist av overflødig mel og brun dem i smør i ca. 3  minutter på hver side.

Løkblanding
Skjær løk, rødløk, sjalottløk, purre og gressløk i tynne skiver.
Brun all løken i smør, tilsatt sukker.
Tilsett sitronsaft og skall fra sitron og la det surre til det blir mykt.
Smak til med salt og pepper.

Grønnsakskrem:
Skrell og kok alle grønnsakene i vann, bruk minst mulig vann. Sil av vannet og la grønnsaken renne godt av seg. Kjør grønnsakene i en blender sammen med smøret og smak til med salt og pepper.

Server seibiffen med løk, grønnsakskrem og kokte poteter.


Oppskriften er basert på denne fra Geir Skeie og denne fra godfisk

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar