Translate

7. des. 2014

Gulrotkake (TMX)


Selve kaken
100 gram mørk kokesjokolade
80 gr valnøtter
400 gram gulrot
1 1/2 eple
3 store egg
2,5 dl nøytral matolje (feks soyaolje, solsikkeolje eller druekjerneolje)
250 gram sukker
2 ts vaniljesukker
2 ts kanel
1/2 ts muskat
1/2 ts ingefær, malt
1/2 ss natron
1/2 ss bakepulver
325 gram hvetemel

Ostekrem
200 gram romtemperert smør
400 gram melis
300 gram romtemperert kremost, naturell
3 ss vaniljesukker

Sett ovnen på 180 grader.

Ha nøttene og sjokoladen i TM bollen kjør på hastighet 4-5 / 10 sek
Skrell gulerøttene og eplet og del de i store biter. Ha oppi TM bollen (litt om gangen) kjør på hastighet 5 til de er fint "revet"
Ha egg og olje oppi bollen kjør på hastighet 3-4 / 10 sek
Ha krydder, bakepulver, natron, sukker og mel i bollen og kjør på hastighet 5-6 / 10 sek

Ha deigen i en bakepapirkledt form. Jeg brukte en som målte xx
Stek kaken på rist midt i ovnen på ca 180 grader i ca 60 minutter. Sjekk med kakenål! Avkjøl kaken i formen. Hvelv den ut og fjern bakepapiret. Sett kaken på et egnet fat.

Ha alle ingrediensene til toppingen i TM bollen. Kjør på hastighet 6 i 30 sek
Bre ostekremen over den avkjølte kaken, og kaken er klar til servering!

Gulrotkaken kan fryses.

Oppskriften er basert på en fra Trines Matblogg

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar