Translate

27. des. 2014

Kaffe créme brûlée (SousVide)

150 gr kremfløte
150 H-melk
80 gr kaffebønner
80 gr eggeplommer (ca 4 stk)
50 gr sukker
0.3 gr salt
Sukker

Bland melk og fløte ha bønnene oppi og sett i kjøleskap for 12 timer.

Sil melkeblandingen og sett til sides.

Set 4 ramekin former i bunnen på sousvidden. Fyll beholderen med vann til det står 1 cm igjen fra toppen på formene. Forvarm vannbadet til 82 gr.

Bland melkeblandingen sammen med eggeplommer, sukker og salt. Sil blandingen over i ett litermål.

Fordel blandingen i formene. Og kok til kjernetemperatur 80 gr i ca 1 time (vi brukte 1 time og 10 min).

Ta formene forsiktig ut av vannbad og la de kjøle ned. Sett i kjøleskap i rundt 2 timer.

Lag karamell av smeltet sukker, sukkeret skal bli brunt, men ta det av platen før det svir seg. Hell over formene.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar