Til 2 personer
300 gram laksefilet i terninger
3 vårløk, finsnittet
3-4 reddik, skåret i tynne skiver
1/2 beger creme fraiche
zest fra 1/2 sitron
saft fra ½ sitron
1/2 ts sukker
salt og pepper
en liten neve gressløk, finsnittet
250 gr spaghetti
rapsolje til steking
Start med å koke opp lettsaltet vann og kok pastaen som anvist på pakken.
Bland sammen creme fraiche, zest, sitronsaft, gressløk og sukker. Smak til med salt og nykvernet sort pepper.
Finsnitt vårløk og kutt reddikene i tynne skiver og ha det oppi creme fraiche blandingen.
Kutt laksefileten i terninger, finn frem en teflonpanne, guff på med god varme og stek laksen i rapsolje. Ha en klype salt over fisken når den steker. Du vil ha fin stekeskorpe og en litt rå kjerne – jeg stekte mine lakseterninger i ca 4-5 minutter.
Når pastaen er ferdig kokt heller du av vannet og blander inn creme fraiche-blandingen. Server sammen med lakseterningene.
Oppskriften er basert på denne hos Larsspiser
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar