Translate

27. nov. 2013

Pasta med laks i sitronsaus


300 gr laksefilet
2 ss smør
1 hvitløkbåt
1 dl melk
2 ss sitronsaft, presset
1/2 sitron
2-3 dl fløte
4 vårløk
250 gr tagliatelle

Skjær laksefileten i terninger.
Skrell og finhakk hvitløk
Skjær vårløk i ringer.

Varm litt av smøret i en gryte og brun fiskefilet i to omganger ved middels varme. Sett fisken til side. La hvitløk og vårløk surre på svak varme i ca. 2 minutter.
Spe med melk under stadig omrøring. Kok opp og tilsett sitronsaft, revet skall av en halv sitron og fløte. La sausen småkoke i 5 minutter. Smak til med salt og pepper.

Mens pastasausen lages kokes pastaen ”al dente” i en stor kjele fosskokende saltet vann.

Vannet helles av, og blandes med pastasausen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar