Translate

14. nov. 2013

Ovnsbakt carbonara

250 gr spaghetti
olivenolje
8 skiver bacon
2 fedd hvitløk , finhakket
½ kopp hvitvin
3 store egg
1 ½ dl melk
2.5 dl revet parmesanost
1 ts salt
Nykvernet sort pepper

Forvarm ovnen til 180 °.

Kok spaghetti, ca to minutter mindre enn anbefalt av pakken. Hell av vannet og ha tilbake til gryten, ha godt med olivenolje oppi og bland godt.

Stek baconet i en panne til de er gyldne og sprø, legg de over på ett tørkepapir, del i mindre biter når de har rent av seg. Ha tilbake i pannen og tilsett hvitløk, stek over middels varme i ca 4 min.

Skru varmen til middels høy og tilsett hvitvin. Kok opp og la det småkoke i 5 minutter, til vinen er noe redusert. Slå av varmen og sett til side .

Bland sammen egg, og visp inn melk og parmesanost. Rør inn salt og godt med pepper. HBland inn spaghettien og hell i baconblandingen til slutt.

Ha pastablandingen over i en ildfast form. ( På dette punktet kan formen dekkes til og settes kaldt i opptil 24 timer). Stek i 30 minutter, eller til den er stivnet . La den avkjøles i 5 minutter før du skjærer i firkanter og serverer.

Oppskriften kommer fra Harvardcommonpress.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar