Translate

1. juni 2013

Soyamarinert laks med spinatsalat alla Trine


Til fire trenger du omtrent:

Laksen
800 gram laks, i porsjonsbiter
nøytal olje til steking, feks solsikkeolje

Soyasaus
0,75 dl soyasaus
1/4 rød chili, finhakket
1 ts revet ingefær
1 fedd hvitløk, finhakket
limesaft
flytende honning (evt sukker)
1 ss sesamfrø
Spinatsalat og ris
250 gram frisk spinat
smør
4-6 vårløk, i skiver
bittelitt salt og pepper
ris


Bland alle ingrediensene til soyamarinaden. Smak deg frem med lime og honning, og rør sausen godt sammen.

Stek laksen i litt olje til den har en fin stekeskorpe, etter ca 2 minutter på hver side. Hell soyasausen over laksen og la den putre i pannen på lav temperatur i 2-4 minutter. Ta opp fisken og ha den på et serveringsfat eller på tallerknene og hell soyamarinaden over.

Rett før servering freser du spinat og vårløk raskt i litt smør, til spinaten såvidt faller sammen. Serveres umiddelbart, sammen med laks, soyamarinaden og nykokt ris, vi brukte Hellstrøm sin.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar