Bollene
500 g kjøttdeig
1 brødskive, hakket i småbiter
1 ss oregano, tørket
1/2 ts spisskummen, knust
1 chili
1 ss oregano, tørket
1/2 ts spisskummen, knust
1 chili
2 ts rosmarin, fersk
1 eggeplomme
salt og pepper
2 ss olivenolje
1 løk, finhakket
1 fedd hvitløk
1 ss olivenolje
1 ss sennep
1 håndfull basilikum
Mozerella ost
Parmesan ost
1 eggeplomme
salt og pepper
2 ss olivenolje
1 løk, finhakket
1 fedd hvitløk
1 ss olivenolje
1 ss sennep
1 håndfull basilikum
Mozerella ost
Parmesan ost
Bland brød, oregano, spisskummen, chili, rosmarin og eggeplommen sammen med kjøttdeigen og smak til med 1 ss salt og godt med pepper. Deretter tilsettes løk, hvitløk, olje og sennep. Bland godt og lag små boller av deigen.
Forvarm en stekepanne tilsett litt olje og brun kjøttbollene før du har de over i en ildfast form.
Hell tomatsausen over (se oppskrift under), dekk til med basilikum og ha osten over tilslutt.
Gratiner i ovnen på 200 gr i c 20 min. Server med nykokt pasta til. JUMMI!!!
Tomatsausen
1 fedd hvitløk
2 ss olivenolje
1 liten chili
2 ss oregano, tørket
2 x 400 gr hermetisk tomat
1 ss rødvinseddik
1 håndfull basilikum
salt og pepper
2-3 ss extra virgin olivenolje
start med å frese hvitløken i oljen, tilsett chili, oregano og tomater. Blnd forsiktig så ikke tomatene åpner seg. La det småputtre i en time. Tilsett eddiken, og kjør sausen i stavmikser, tilsett basilikum og extra virgin oljen tilslutt.
2 ss olivenolje
1 liten chili
2 ss oregano, tørket
2 x 400 gr hermetisk tomat
1 ss rødvinseddik
1 håndfull basilikum
salt og pepper
2-3 ss extra virgin olivenolje
start med å frese hvitløken i oljen, tilsett chili, oregano og tomater. Blnd forsiktig så ikke tomatene åpner seg. La det småputtre i en time. Tilsett eddiken, og kjør sausen i stavmikser, tilsett basilikum og extra virgin oljen tilslutt.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar