Bildet er lånt fra vg.no. Foto: Magnar Kirknes
1 stor kurv friske bringebær (el 350 gr frosne)
6 store eggeplommer
150 g sukker
1,5 dl vann
1 vaniljestang, splittet
6 store eggeplommer
150 g sukker
1,5 dl vann
1 vaniljestang, splittet
4 dl fløte
75 g marengs
75 g marengs
Kjør halvparten av bringebærene i en hurtigmikser til jevn puré. Gni pureen gjennom en sil for å få vekk frøene.
Skrap ut frøene fra vaniljestangen. Ha vaniljestang, frø, sukker og vann i en liten kasserolle. La sukkerlaken fosskoke i fire minutter til sirupskonsistens.
Pisk eggeplommene i kjøkkenmaskin til de blir lysegule. Tilsett sirupen mens maskinen går og pisk videre til eggedosisen har romtemperatur.
Pisk fløten til krem og vend den inn i eggedosisen. Bland til slutt inn grovknust marengs.
Kle en liten brødform (2 l) eller en liten rund kakeform med bakepapir. Hell i isblandingen og bringebærpureen lagvis. Trykk ned noen hele bringebær her og der.
Sett iskaken i fryseren og la den stå der i minst 6 timer.
Pynt med friske bringebær og knust marengs.
Denne oppskriften er basert på oppskrift av Lise Finckenhagen
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar