Translate

19. mars 2011

Osso bucco



Oppskrift
1 kilo kalvekjøtt
6 ss olivenolje
3 gulerøtter
3 selleristenger
2 løk
1/2 paprika
3 hvitløksfedd
3 dl kjøttkraft
1 boks hermestiske tomater
3 dl vann

2 ss tomatpure
1 ts timian
1 ts oregano
2 laurbærblad
Salt
Peppar
Hjemmelaget potetmos eller ris

Finhakk gulerøtter, selleristenger, hvitløk og løk. Fres grønnsakene i olje og litt smør til de er blanke og har tatt litt farge.

Legg grønnsakene over i en vid kjele og legg kjøttet over. Tilsett tomater, tomatpure, hvitvin, kjøttkraft, krydder, salt, peppar og litt finhakka persille. Bland forsiktig rundt. Kok opp,legg på lokk og la putre i 2-3 timar. Rør forsiktig opp med jevne mellomrom.

Tilpass utifra koketiden slik at potetmosen er ferdig når retten er klar til servering.
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar