Translate

7. mars 2011

Kremet fiskesuppe

Basisoppskrift er hentet fra dinmat, og så modifiserte vi den litt.. 
4-6 personer:
800 g ferdig renset fisk i biter (vi brukte 300 g kveite, 200 g laks)
1 gulrot
det hvite av en purre
persille

Hurtigkraft:
1 løk
1 gulrot
1 liten fennikel
persillestilker
2 fedd hvitløk
det grønn og stilken av en purre
en kvast fersk timian
en skvett olivenolje
2 dl hvitvin
4 dl vann

Jevning:
75 g smør
3 ss mel
2, 5 dl h-melk
2.5 dl fløte
salt, pepper
1 ts sukker

1. Rens fisk og skjær i passende biter og legg til side.
Legg til side skinn, bein og andre rester som brukes når du lager kraften.

2. Rens gulrot og skjær i tynne staver.
Legg til side sammen med det hvite av en purre i like tynne strimler og persille-«blomster» fra en kvast.

3. Legg fiskerestene sammen med det grønne og stilken fra purren og stilkene fra persillene, sammen med grovhakket gulrot, fennikel og løk, hele fedd hvitløk og timian i en gryte. La det surre lett i olivenolje.
Tilsett vann og vin og la kraften koke i rundt 15 minutter.

4. Smelt smør i gryte, jevn ut med mel og spe med melk og fløte – og kraften. La syde i 15 minutters tid.
Tilsett sukker og smak til med salt og pepper.

5. Legg oppi gulrot, purre og fiskebitene.
Bring til kokepunktet, dryss over persille - og server umiddelbart sammen med litt ciabatta.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar