ca 50 pepperkaker
75 gr smør
0.75 dl sirup, mørk
1.5 dl sukker
1 dl fløte
1 ts malt kanel
0.5 ts malt ingefær
0.5 ts malt nellik
1/4 ts malt sort pepper
1.5 ts natron
ca 5 dl hvetemel
Start med å smelte smøret i en liten kasserolle. Tilsett sirup og rør sammen.
Ha blandingen over i en stor bolle og la den kjøle ned.
Når blandingen er lunken tilsettes sukker, fløte og krydder, bland godt. Tilsett natron blandet med litt av melet.
Ha i resten av melet, litt om gangen. Deigen skal være litt løs. Pakk den godt inn i plast og la den ligge kjølig natten over.
Kna deigen på et melet bakebord. Kjevl den ut og stikk ut figurer. Stek pepperkakene ved 180 grader i ca 10 minutter til de har pen farge.
La de ferdigstekte kakene ligge litt på platen før du flytter dem.
Oppskriften kommer fra Lise Finckenhagen.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar