Translate

7. apr. 2014

Trines fiskesuppe


Til 2 personer

1 løk, finhakket
0.5 dl hvitvin
0.5 dl kremfløte
50 gram smør
300 gram assortert fisk, feks torsk, laks eller steinbit, i terninger ca 2 x 2 cm
100 gram rensede reker
1 gulrot, i staver
1/2 fennikel, i strimler
1 liten bit sellerirot, i staver
1 liten purre, i strimler
5 dl god fiskekraft
1 ss hakket frisk basilikum
1 ss hakket frisk gressløk
1 ss hakket frisk persille
salt og nykvernet hvit pepper

Surr løken et par minutter i litt smør, til den blir blank og myk, og tilsett deretter hvitvinen. (Ønsker du litt mer futt i suppen kan du tilsette litt frisk rød chili og hvitløk sammen med løken.) La det surre uten lokk, til vinen er nesten kokt inn.

Skjær opp grønnsakene som angitt ovenfor, slik at du har alt klart. Ha grønnsakene og fiskekraften over i hvitvinsgryta. Kok opp og la koke til grønnsakene er nesten møre. Det tar bare noen minutter.

I en liten kjele gir du fløten et forsiktig oppkok og rører deretter inn smøret (skal ikke koke). Rør fløtesmøret i grønnsaksgryta og tilsett deretter fiskebitene. Synes du suppen er litt tynn kan du eventuelt jevne den med litt maisenna før du tilsetter fisken.

La suppen trekke til fisk og grønnsaker er ferdige, etter ca 3 minutter. Tilsett reker og finhakkede urter mot slutten av trekketiden. Smak til med salt og nykvernet pepper.

Oppskriften er hentet fra Trines matblogg.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar