Translate

8. mars 2014

Eton mess


Til 2 personer

Til marengsen (rekker til 4 personer)
2 eggehviter
80g sukker
En klype havsalt


Frukt og krem :
1.5 dl krem, pisket
0.5 dl rømme eller mascarpone
1 vaniljestang, skåret på langs, frøene skrapes ut
1 ss sukker
150 gr jordbær, i skiver
150g bringebær, delt i to
1/2 ts god kvalitet balsamicoeddik
1 god neve med sjokoladetrukket nøtter

Forvarm ovnen til 120 grader. Kle en stekeplate med bakepapir . 

Ha eggehvitene i en bolle og visp til det dannes faste topper.

Mens mikseren fortsatt kjører, tilsettes sukker og salt- gradvis. Skru opp hasitgheten og la den kjøre i 7-7-8 minutter eller til blandingen er deilig hvit og blank.

Ha marengsmassen over i en kremsprøyte og lag små marengstopper på bakepapiret. Stekes i ovnen ca 1 time. Avkjøl.


I mellomtiden, piskes krem med vaniljefrø og en spiseskje sukker til du har en myk krem, bland inn rømme. 

Bland halvparten av jordbærene og halvparten av bringebærene med 1 ts sukker og balsamicoeddik. Sett både kremen og bærene i kjøleskapet til marengsen har kjølt seg ned .

Finn frem serveringsglass og monter desserten. Start med litt bær, deretter sjokolade, krem og marengs, fortsett til du har en fin dessert. Server.

Oppskriften er basert på en fra Jamie Oliver.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar