Nok en oppskrift inspirert av Trines matblogg. Var litt skeptisk til tomatisert fiskesuppe, men var knallgodt.
Fiskesuppen
350 gram torskefilet, i terninger
2 gulrøtter, i terninger
1 bit nepe eller sellerirot, i terninger
1/2 purre, i terninger
350 gr hermetiske tomater, Mutti på glass
3.5 dl dl vann
1 terning fiskebuljong
ca 1/2 kryddermål cayennepepper
1 ts salt
Hvitløkskrem
2 ss crème fraìche
1/2 fedd hvitløk, finhakket
litt sitronsaft
salt
Kok opp vann, buljongterning og tomater og tilsett salt, cayennepepper. Deretter tilsettes grønnsakene, la dem koke i ca ti minutter, til de er knapt møre.
Tilsett fisken i jevne terninger. La den trekke med i ca tre minutter til den er ferdig. Ikke rør i gryta underveis!
Server med en klatt hvitløkskrem oppi suppa: Rør sammen crème fraìche og hvitløk, og smak til med sitronsaft og salt.
Serveres med godt brød, for eksempel hvitløksbaguette.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar