Translate

9. sep. 2013

Tomatisert fiskesuppe med hvitløkskrem

Nok en oppskrift inspirert av Trines matblogg. Var litt skeptisk til tomatisert fiskesuppe, men var knallgodt.

Fiskesuppen
350 gram torskefilet, i terninger
2 gulrøtter, i terninger
1 bit nepe eller sellerirot, i terninger
1/2 purre, i terninger
350 gr hermetiske tomater, Mutti på glass
3.5 dl dl vann
1 terning fiskebuljong
ca 1/2 kryddermål cayennepepper
1 ts salt

Hvitløkskrem
2 ss crème fraìche
1/2 fedd hvitløk, finhakket
litt sitronsaft
salt

Kok opp vann, buljongterning og tomater og tilsett salt, cayennepepper. Deretter tilsettes grønnsakene, la dem koke i ca ti minutter, til de er knapt møre.

Tilsett fisken i jevne terninger. La den trekke med i ca tre minutter til den er ferdig. Ikke rør i gryta underveis!

Server med en klatt hvitløkskrem oppi suppa: Rør sammen crème fraìche og hvitløk, og smak til med sitronsaft og salt.

Serveres med godt brød, for eksempel hvitløksbaguette.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar