Translate

18. jan. 2013

Pitabrød


Pitabrød

150 g mel Tipo 00
100 g durum mel
Ca. 1.5 dl. vand
½ spsk. salt
1 spsk. olivenolie
Ca. 8 g. gjær


Lun vannet og løs gjæren oppi. Bland mel, salt og sukker i en bolle. Lag en fordypning i blandingen og hell langsomt gjærvannet i melet. Elt deigen grundig sammen. Den skal være smidig og elastisk – uten å henge fast på fingrene. Dæk den med ett tynt lag olivenolje. Lad den hev i 3 timer.

Rull deigen til en avlang pølse og skjær 5 små stykker av den. Rull dem til små boller og la dem stå og etterheve en halv time på et meldrysset bord. Varm ovnen til 250 grader. Har man en bakesten, kan denne med fordel brukes. Rull bollene ut til små flate, runde brød – ca. 12-14 cm i diameter og ca. en halv cm tykke. 


Bak pitabrødene på bakepapir – gerne direkte på bakestenen, hvis man har en slik. 4 minutter – til de hever op – etterpå snus de og får ca. 2 minutter på den andre siden.
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar