Translate

13. aug. 2012

Tunfisksalat med egg og pesto


300 g tunfisk i olje
1 bunt asparges (kan sløyfes)
3 vanlige egg
1/2 rødløk
2 ss kapers
30 g ristede pinjekjerner
blandet frisk salat, skylt og tørket
krutonger, kan sløyfes

Sennepsdressing
1-2 ss dijonsennep
1 ss sherryeddik eller rødvinseddik
2 dl solsikkeolje, eller annen nøytral olje
2 sjalottløk, hakket
salt og nykvernet pepper

Pesto
1 potte basilikum
2 hvitløkfedd
1 1/2 dl mild olivenolje
3 ss pinjekjerner
3 ss revet parmesan

Start med pestoen. Kjør basilkumblader, hakket hvitløk og halvparten av oljen sammen i en hurtigmikser. Tilsett pinjekjerner og parmesan, spe med resten av oljen. Kjør det sammen til en jevn aus. Smak til med salt.

Pisk sammen sennep, eddik, litt salt og pepper til sennepsdressingen. Tilsett oljen i en tynn stråle mens du pisker kraftig hele tiden. Smak til med salt og pepper, bland inn sjalottløk og gressløk like før servering.

Rens og skrell asparges. Kok dem nesten møre i saltet vann og skyll dem straks i kaldt vann. La de renne av på kjøkkenpapir. Kok eggene i 8-10 min. Avkjøl , skrell dem og del dem i 4.
Bland sammen salat, finsnittet rødløk og litt sennepsdressing. Anrett på fat og topp med tunfisk i biter, pinjekjerner, kapers, egg og krutonger. Drypp litt pesto her og der.

Nok en god oppskrift fra Lise Finckenhagen sin "Fredag hele uka".

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar