Translate

23. juni 2012

Grissini

ca 30 stk

500 gr mel (tipo 00)
1 ts salt
20 gr gjær
50 gr smør
30 gr parmesan
3 dl melk
Ha smør,melk og parmesan i en gryte. Varm opp til kokepunktet.

Løs opp gjæren og bland inn i det tørre. Bruk gjerne en kjøkkenmaskin til eltingen av deigen. 

La deigen hvile i ca 1 time, del deigen i to. Kjevl ut en leiv som er 4 mm tykk, skjær tynne stenger og ha over på bakeplate.

Pensle med vann og ha på eventuelt litt strøssel, valmuefrø, sesamfrø. 
La de etterheve litt.

Stekes sprø og gyllenbrune på 120 grader i ca. 30-45 minutter.


Server med parmesankrem.


2 kommentarer:

  1. Kan disse ligge lenge hvis man har dem i en tett boks?

    Cathrine :)

    SvarSlett
  2. Hei Cathrine,
    Ja, jeg har lagt mine i tett boks.. men, usikker på hvor lenge de kan ligge.. ett par uker vil jeg tro...

    SvarSlett