Pizzadeig
ex.
x gr 1 kg mel
0,01-0,05 x gr 10-50 gr bakeklar surdeig
minst 1/2 x gr 500-600 gr vann
0,02 x gr 20 gr salt
0,02 x gr olje 20 gr olje
Mix og la heve i minst 20 timer for å få luftig bunn (romtemp)
stek pizza på så høy temperatur du har i ovnen.
Pizzasaus
400 gr hermetiske tomater, her er det viktig at de er av god kvalitet. San Marzano tomater er anbefalt, vi brukte hele tomater fra Coppola
5 gr salt
5 gr god olivenolje
Ha tomatene over i en bolle, og knus de forsiktig for hånd, ha i salt og olivenolje til slutt.
Topping
Laget en pizza med tomatsaus, mozzerella, gorgonzola og basilikum, basilikum has på etter steking, og en med tomatsaus, mozzerella og pepperoni.
Stekes på full guff guff ovnen, 5-10 min, avhengig av hvor mye grader du får på max i ovnen.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar