Til 3-4 porsjoner trenger du omtrent:
400 gram seifilet, i terninger
3 gulrøtter, i terninger
1 bit sellerirot, i terninger
1/2 purre, i ringer
1 boks hermetiske tomater, hakket
7 dl vann
1/2 terning fiske- eller grønnsaksbuljong
ca 3 ss frisk dill, finhakket
ca 1/2 kryddermål cayennepepper
1/2-1 ts salt
3 ss creme fraiche
1 fedd hvitløk, finhakket
litt sitronsaft
salt
Kok opp vann, buljongterning og tomater og tilsett salt, cayennepepper og ca halvparten av dillen. Tilsett deretter grønnsakene og la de koke i ca 10 minutter, til de er knapt møre. Tilsett så fisken i jevne terninger. La fisken trekke med i ca 3 minutter til den er ferdig. Ikke rør i gryta underveis! Smak til med eventuelt mere krydder og tilsett resten av dillen ved servering.
Server gjerne en klatt hvitløkskrem oppi suppa: Rør sammen creme fraiche og hvitløk, og smak til med sitronsaft og salt.
Serveres med godt brød, for eksempel grisini.
400 gram seifilet, i terninger
3 gulrøtter, i terninger
1 bit sellerirot, i terninger
1/2 purre, i ringer
1 boks hermetiske tomater, hakket
7 dl vann
1/2 terning fiske- eller grønnsaksbuljong
ca 3 ss frisk dill, finhakket
ca 1/2 kryddermål cayennepepper
1/2-1 ts salt
3 ss creme fraiche
1 fedd hvitløk, finhakket
litt sitronsaft
salt
Kok opp vann, buljongterning og tomater og tilsett salt, cayennepepper og ca halvparten av dillen. Tilsett deretter grønnsakene og la de koke i ca 10 minutter, til de er knapt møre. Tilsett så fisken i jevne terninger. La fisken trekke med i ca 3 minutter til den er ferdig. Ikke rør i gryta underveis! Smak til med eventuelt mere krydder og tilsett resten av dillen ved servering.
Server gjerne en klatt hvitløkskrem oppi suppa: Rør sammen creme fraiche og hvitløk, og smak til med sitronsaft og salt.
Serveres med godt brød, for eksempel grisini.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar