Translate

11. mai 2013

Blomkålsuppe med bacon


1 stk blomkål
1 stk stor gulrot
1 stk purre
2 stk selleristilk
4 stk kruspersillestilk
1 l kjøtt-/kyllingkraft eller buljong
salt
pepper
40 g smør
2 ss hvetemel
2 stk eggeplomme
1.5 dl matfløte
sprøstekt bacon

Hentet fra Mat på Norsk, redaktør Bjarne Håkon Hanssen
Sprøstek baconterninger og legg på litt kjøkkenpapir (for å trekke ut fettet).

Vask og rens blomkålen og del den i små buketter. Skyll og rens grønnsaker og del i biter. Kok opp kraft og legg i blomkålbukettene og la dem trekke i 2-3 min, til de er knapt møre. Ta dem opp. Legg avkjær fra blomkålen og grønnsakene (unntatt blomkålbukettene) i kraften og la koke i 15-20 min. Smak til kraften med salt og pepper. Sil fra kraften.(Se tips)

Smelt smør i en kasserolle og rør inn hvetemel og spe med kraften. Kok opp og la suppen koke 8-10 min.

Trekk kasserollen til side. Rør sammen fløte og eggeplommer og tilsett litt suppe i denne blandingen. Hell så eggeblandingen tilbake i kasserollen under omrøring.
Tilsett blomkålbukettene. Varm opp til rett under kokepunktet. Suppen må ikke koke etter at eggeblandingen er tilsatt.

Server blomkålsuppen med et dryss av sprøstekte baconterninger og fersk hjemmebakst.

Tips: Kokt blomkålavskjær og grønnsaker kan moses med litt av kraften med en stavmikser eller i en foodprocessor. Den mosede grønnsakmassen kan tilsettes i suppen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar