Translate

31. des. 2012

Kalkun på steroider


30. des. 2012

Marengsbunn


Waldorfsalat


Til 8 porsjoner:

200 g hodekål
200 g blå druer
2 dl valnøttkjerner
4 stk eple
4 skiver hermetisk ananas (stor boks)
4 stang stangselleri

DRESSING:
3 dl majones
3 dl pisket kremfløte
0.5 stk sitron, saften av
2 ts sukker

Bland sammen dressingen og sett den i kjøleskapet.

Snitt hodekålen del druene i to (fjern evt. steiner) og grovhakk valnøttkjernen. Skjær epler og ananas i terninger og stangsellerien i skiver.

Bland ingrediensene forsiktig med dressingen. Pynt med druer og valnøttkjerner.

Chili con carne med nachos


23. des. 2012

Karamellpudding

Bildet er lånt fra tine.no


6 dl melk
1 vaniljestang
70 gr sukker
6 egg
Karamell saus:
150 gr sukker
2 ss Grand Marnier (kan sløyfes)

Forvarm ovnentil 125 grader og hell kokende vann i langpannen som står på øverste hylle i ovnen.
Smelte sukkeret sakte til det er smeltet og fått en karamellbrun farge (pass på at det ikke svir seg). Fordel det smeltede sukkeret i bunn av karamellpudding formen.

Del vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Kok opp melken med vaniljestangen og frøene. Avkjøl melken. Bland sammen egg og sukker (visp rolig så det ikke er for mye luft i blandingen). Bland sammen egg/sukker med den avkjølte melken varm det opp til ca 60 grader. Sil blandingen og fyll karamellpuddingformen. 

Sett formen i vannbadet og stek i ca 60-90 min avhengig av ovn, puddingen er ferdig hvis den er skjelvende og geleaktig når du kjenner på den.

3. des. 2012

Risotto med scampi

Laget risottoen som her, erstattet sopp med erter og serverte stekte scampi til.