Translate

8. mars 2013

Kvessne skin-potatoes


2 store poteter, skrubbes
olivenolje
4 strimler Idsøe bacon
1 ts rød pepper flak
Cheddar ost
Guacamole
Salsa
Hakkede vårløk
Rømme

Forvarm ovnen til 200 grader.
Legg potetene i en ildfast form og drypp litt olivenolje over. Stek i ca 60 minutter eller til potetene er møre.
Mens potetene er i ovnen, stek baconskivene sprø, sett til side for å avkjøle. Når de er avkjølt, grovhakkes det.

Ta potetene ut av ovnen, avkjøl til de er kalde nok til at du kan dele de i to. Skjær potetene i to, på langs, og grav ut det meste av poteten, slik at om lag 1/4 er igjen.

Skru ovnen opp til 220 grader.

Legg potetene tilbake i formen, ha litt olivenolje over og dryss med chiliflak. Stek i ca 10 min før du snur dem og steker ytterligere 10 min.

Ha oppi bacon og revet cheddar. Sett potetene tilbake i ovnen og stek i 3-4 minutter til osten smelter.

Ta potetene ut av ovnen og topp dem med salsa, guacamole, rømme, vårløk, eller hva du måtte ønske.

Orginaloppskrift.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar