Translate

31. mai 2010

Kyllingpastasalat

24. mai 2010

Kyllingpai med mozzarella og middelhavsgrønnsaker


Serveres med en grønn salat. 
Oppskrift fra Trines mektige matblogg
For en tid tilbake spurte en av mine lesere om jeg kan legge ut oppskrift på en kyllingpai. Her kommer det omsider en variant, med kylling og middelhavsgrønnsaker, som kan varieres etter smak og hva som befinner seg i kjøleskapet. Finn frem:

Paiskallet etter oppskriften til Tina 
50 g romtemperert smør
4 dl hvetemel
1 1/2 dl melk
2 ts bakepulver

Sett ovnen på 200 gr. Bland alle ingrediensene og kna dem sammen til en smidig deig. Kjevle ut deigen på et melet bakebord og kle en paiform (24 cm) med den. Prikk deigen og stek den ca 5 min.


Fyll:
3 kyllingfileter
1 stor rødløk, i små båter
1 pakke fersk mozzarellaost (ca 125 gram), i skiver
6-8 cherrytomater, delt i to (kan sløyfes)
1/3 squash, i tynne skiver
1 liten rød paprika, i strimler
2 egg
2 dl creme fraiche
100 gram revet ost, feks Jarlsberg
frisk basilikum eller rosmarin, hakket
salt og pepper
Stek kyllingfiletene i litt smør, til de er gjennomstekt. Skjær opp i ca 1/2 cm tykke skiver. Stek løken til den blir blank og myk, tilsett paprikaen mot slutten av steketiden. Stek squashen raskt på middels varme, til den blir myk. La alle grønnsakene renne av seg på et kjøkkenpapir.

Bland sammen egg, creme fraiche og revet ost, og smak til med urter, salt og pepper. Fordel løk og paprika på paiskallet og hell eggemassen over. Dytt kyllingskiver, mozzarellaskiver og squashskiver nedi eggemassen og fordel tomatene oppå. Stekes ved ca 200-225 grader i ca 25-30 minutter, til eggemassen har stivnet og paien er ferdigstekt. La paien hvile noen minutter før den serveres, eventuelt kan du servere den kald. Det er minst like godt! Og er du så heldig å få noe til overs, smaker det kjempegodt i lunsjboksen dagen etter!

Serveres med en grønn salat og godt brød, for eksempel foccacia. 

14. mai 2010

Nachos

Oppskrift
ca 300 gram nachoschips
300 gram kjøttdeig
150 gram purre eller en halv rødløk
3 ss tomatpuré
5 ss ss gressløk (kan sløyfes)
1 ss chili
salt og pepper

Jalapenos

Klikk her for oppskrift på ostesaus i Thermomix


Saus:
2 ss Smør
1 ss hvetemel
2 dl melk
120 gram Jarlsberg eller Norvegiarevet ; revet
3/4 ts chilikrydder

Lag kjøttsaus av kjøttdeig og purreskiver som du surrer i stekepanna. Tilsett tomatpuré. Surr det og smak til med krydder. 


Smelt smøret til ostesausen i en kjele, rør i melet og spe med melka litt og litt. Kok sausen til melsmaken er borte og tilsett den revne osten. NB, ikke ha det for varmt når du har i osten - kan fort skille seg. Ha i chili til slutt. 

Ta to ildfaste tallerker og dekk de med nachochips, risle over litt ostesaus, fordel kjøttblandingen over chipsene og risle over ostesaus igjen, ha på en 7-8 jalapenoskiver på toppen.

Ha i ovnen ca 10 min på 200 gr.

Serveres med rømme, guacamole og salsa - helst hjemmelaget. Jeg blander en halv rødløk, 2-3 tomater, en halv rød paprika, litt koriander og smaker til med limesaft, salt og pepper - sett kaldt frem til servering.