Translate

14. mai 2010

Nachos

Oppskrift
ca 300 gram nachoschips
300 gram kjøttdeig
150 gram purre eller en halv rødløk
3 ss tomatpuré
5 ss ss gressløk (kan sløyfes)
1 ss chili
salt og pepper

Jalapenos

Klikk her for oppskrift på ostesaus i Thermomix


Saus:
2 ss Smør
1 ss hvetemel
2 dl melk
120 gram Jarlsberg eller Norvegiarevet ; revet
3/4 ts chilikrydder

Lag kjøttsaus av kjøttdeig og purreskiver som du surrer i stekepanna. Tilsett tomatpuré. Surr det og smak til med krydder. 


Smelt smøret til ostesausen i en kjele, rør i melet og spe med melka litt og litt. Kok sausen til melsmaken er borte og tilsett den revne osten. NB, ikke ha det for varmt når du har i osten - kan fort skille seg. Ha i chili til slutt. 

Ta to ildfaste tallerker og dekk de med nachochips, risle over litt ostesaus, fordel kjøttblandingen over chipsene og risle over ostesaus igjen, ha på en 7-8 jalapenoskiver på toppen.

Ha i ovnen ca 10 min på 200 gr.

Serveres med rømme, guacamole og salsa - helst hjemmelaget. Jeg blander en halv rødløk, 2-3 tomater, en halv rød paprika, litt koriander og smaker til med limesaft, salt og pepper - sett kaldt frem til servering.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar