Translate

13. juli 2013

Bjørnebæris

Lag først smeten til en vaniljeis. Denne oppskriften kommer fra Charles Tjessem.

3 dl kremfløte
3 dl H-melk
120 gr sukker
1 vaniljestang
6 eggeplommer

Splitt vaniljestangen med en spiss kniv og skrap ut frøene. Rør dem inn sammen med fløte og melk.
Kok opp mens du passer på.
Pisk eggeplommer og sukker til en lett eggedosis.
Rør kraftig mens du heller halvparten av den varme fløtemelken i en tynn stråle ned i blandingen.
Tøm smeten tilbake i gryten og rør godt, så smeten blander seg med resten av den varme fløte-melken.
Sett gryten tilbake på komfyren og varm smeten forsiktig opp mens du rører hele tiden. Smeten skal varmes opp til den er begynner å bli tykk og god. Ikke glem å røre. Du kan teste med å ta en slikkepott nedi og dra fingeren over, om smeten ikke renner ned er smeten ferdig.
Ta gryten av varmen, sil den og rør til den blir kald.

Om du vil ha vaniljeis så hopper du over neste punkt :)

Bærpure
Kok lake av 1 dl vann og 1 dl sukker. Mos 250 gram bær og bland det i sukkerlaken. Sil blandingen for å fjerne biter, skall og frø.
Når smeten er kald, rører du forsiktig inn bærpureen.

Ha den kalde smeten i en iskremmaskin og kjør blandingen til deilig iskrem. Ha oppi en form og sett i fryseren frem til servering.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar