Translate

24. sep. 2012

Kanelboller med eple i svingen


1 kg hvetemel50 g tørrgjær100 g sukker1/2 ts salt6 dl melk125 g smør

  • Fyll:
  • 150 g smør
  • 1,5 dl sukker
  • 2 ss malt kanel
  • 3 stk syrlig eple
  • egg til pensling
Bland sammen alt det tørre. Smelt smør. Bland i melken og varm den til fingervarm. 
Bland sammen det våte og tørre til du får en fin deig. La den heve under klede til dobbel størrelse.
Pisk sammen smør, sukker og kanel til en luftig masse. Skrell og skjær epler i små terninger.
Del deigen i 2 emner. Kjevle hvert emne ut til en firkant. Smør på kanelblandingen og dryss over rikelig med eplebiter.
Rull sammen firkanten og skjær opp i snurrer. Legg snurrene på bakeplate kledd med bakepapir og etterhev til de blir store og fine.
Pensle snurrene med egg og stek dem i 12-15 minutter til de er gylne. Avkjøl på rist.
Denne porsjonen gir ca. 30 snurrer.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar