Translate

21. apr. 2014

Kryddret kjøttdeig på grillen


2 personer
350 gr kjøttdeig
1 egg
1/2 paprika, finhakket
1/2 løk, finhakket
1 fedd hvitløk
1 ts paprikapulver
1 ts pepper
smak til med salt


Bland alle ingrediensene i en bolle i kjøkkenmaskinen og elt til den blir seig.

Stek gjerne en liten prøvekake på panne for å sjekke om deigen er passe salt.

Del kjøttdeigen i passende porsjoner og klapp dem til rektangulære kaker.

Stek de på sterk varme over grillen.

Vi hadde dem sammen med grillpølser, paprika fylt med cherrytomater, rødløk, hjemmelaget ketchup og potetsalat.

7. apr. 2014

Trines fiskesuppe


Til 2 personer

1 løk, finhakket
0.5 dl hvitvin
0.5 dl kremfløte
50 gram smør
300 gram assortert fisk, feks torsk, laks eller steinbit, i terninger ca 2 x 2 cm
100 gram rensede reker
1 gulrot, i staver
1/2 fennikel, i strimler
1 liten bit sellerirot, i staver
1 liten purre, i strimler
5 dl god fiskekraft
1 ss hakket frisk basilikum
1 ss hakket frisk gressløk
1 ss hakket frisk persille
salt og nykvernet hvit pepper

Surr løken et par minutter i litt smør, til den blir blank og myk, og tilsett deretter hvitvinen. (Ønsker du litt mer futt i suppen kan du tilsette litt frisk rød chili og hvitløk sammen med løken.) La det surre uten lokk, til vinen er nesten kokt inn.

Skjær opp grønnsakene som angitt ovenfor, slik at du har alt klart. Ha grønnsakene og fiskekraften over i hvitvinsgryta. Kok opp og la koke til grønnsakene er nesten møre. Det tar bare noen minutter.

I en liten kjele gir du fløten et forsiktig oppkok og rører deretter inn smøret (skal ikke koke). Rør fløtesmøret i grønnsaksgryta og tilsett deretter fiskebitene. Synes du suppen er litt tynn kan du eventuelt jevne den med litt maisenna før du tilsetter fisken.

La suppen trekke til fisk og grønnsaker er ferdige, etter ca 3 minutter. Tilsett reker og finhakkede urter mot slutten av trekketiden. Smak til med salt og nykvernet pepper.

Oppskriften er hentet fra Trines matblogg.