Translate

27. jan. 2013

Hellstrøms fargerike ris



2 personer

1.5 dl basmatiris
3 dl vann
1 sjalottløk, finhakket
1 hvitløk, finhakket
100gr assorterte nøtter(pecan, cashew, valnøtt, paranøtter, pistasj)
1 kanelstang
125 gr grønne erter
1ss tørket aprikoser, hakkede
1ss rosiner
Olivenolje
Salt

Finhakk sjalottløk og hvitløk. Fres løken i en kjele med olivenolje, tilsett hakkede nøtter. Skyll risen i kaldt vann og fres den i kjelen sammen med det andre. Ha på vann og legg i en kanelstang. Gi risen et oppkok, mens du rører rundt med en skje. Legg et tett lokk på kjelen og la risen trekke ferdig på platen, på meget svak varme. Risen er ferdig når alt vannet har absorbert, cirka 10-12 minutter. Hakk opp aprikosen og rosinene i små biter og tilsett i risen.
Bland inn de grønne ertene 5 minutter før servering.

Ta ut kanelstangen, og smak eventuelt til risen med litt salt.

Legg opp risen på varme tallerkener.

Kyllingvinger


9. jan. 2013

Bakt kveite med grønnsaker og jordskokkpure


2 personer

500 g kveitefilet, uten skinn og bein
2,5 ts salt
1 stk gulrot
1/2 stk purre
1 dl erter, fryst

Agurksalat
1/2 stk agurk
2.5 ss hvitvinseddik
1 ss sukker
1 ss olivenolje, kaldpresset

3 poteter
4-5 jordskokk

Sett stekeovnen på 220 grader.
Skjær kveitefilet i servingsstykker.
Dryss salt på fiskestykkene.
Del gulrot i pene biter og kok møre. Skjær purreløk i ringer. Tilsett fryste erter og purreløk i kokevannet helt til slutt.
Legg kveitestykkene på bakebrett og stek i ca. 20–25 minutter.

Agurksalat

Del agurken i tynne skiver på langs.
Bland hvitvinseddik, sukker og olivenolje. Rør ut sukker til det er helt oppløst. Legg agurk i en skål og hell over dressing.

Kok potetene og jordskokk møre, mos de og rør inn litt lunket melk og smør. Smak til med salt og pepper. 


Anrett de lune grønnsakene oppå agurkskivene og server sammen med varm kveite og jordskokkpure.




Oppskriften kommer fra godfisk.no